monster beats taschen louis vuitton louis vuitton taschen louis vuitton sale thomas sabo abercrombie online shop thomas sabo jewellery beats kopfhörer abercrombie and fitch sale
Kaffefakta.se
Kaffe
Kaffe

Kaffe

Överallt dricker man kaffe, på olika sätt, och i olika sammanhang. Kaffe är idag såväl ett socialt fenomen som en personlig upplevelse. Den kan vara traditionellt rykande het eller serveras med is på modernare vis, den kan bestå till största del av mjölk och sippas sakta på eller drickas svart och stark i en enda klunk, det finns kaffe för alla smaker. Kaffets uppiggande egenskaper gör det oumbärligt för miljontals människor varje dag. Att starta dagen med en kaffe för att vakna till liv och komma igång är för de flesta lika viktigt som en god natts sömn.
Allmänt om kaffe
Kaffets uppiggande egenskaper tillsammans med dess unika smak gör det till en av världens mest uppskattade drycker. Men vad är egentligen kaffe, varför blir man pigg av det och hur mycket kaffe dricks?
Allmänt om kaffe
Kaffets ursprung och historia
Många tror att kaffet kommer från Sydamerika, antingen Colombia eller Brasilien, och idag stämmer den uppfattningen ganska bra, mycket av dagens kaffe odlas där. Men kaffeträdet kommer ursprungligen från Afrika. Myten säger att en herde fann kaffets uppiggande egenskaper efter att ha sett sina getter bete sig alldeles spattigt efter att ha ätit frukterna från kaffeträdet. Därifrån till svenska hem färdades kaffet på en lång resa genom världen, en resa som tog runt 2000 år.
Kaffets ursprung och historia
Kaffets tillverkningsprocess
Hur blir den röda frukten på kaffeträden den svarta aromrika dryck man avnjuter vid frukostbordet eller under eftermiddagsfikan? Processen från träd till färdigt kaffe är inte särskilt komplicerad, men tidskrävande och ganska slitsam.
Kaffets tillverkningsprocess
Kaffets tillredningsprocess
Man skulle lätt kunna få uppfattningen att kaffe är lätt att brygga eftersom det är något alla gör. Faktum är att det egentligen är en hel vetenskap, eller konstform om man så vill. Det anordnas tävlingar i kaffebryggeri och man kan till och med utbilda sig till professionell kaffebryggare, eller barista som det heter. Här nedan beskrivs hur man tillreder några av de populäraste kaffesorterna i Sverige idag.
Kaffets tillredningsprocess
Kaffelänkar
Länkar till andra webbsidor på Internet med mer information om kaffe och tillbehör.
Kaffelänkar© Copyright Kaffefakta.se 2008-2021 Alla rättigheter förbehållna | www.Kaffefakta.se | info@kaffefakta.se | Information om cookies