kaffefakta.se

Kaffe online

Kaffe är ett stort ämne med många entusiaster. Tänk därför på att du kan lära dig mycket om kaffe online, oavsett om det gäller att informera dig själv inför ett köp av kaffebönor eller utrustning, eller om du helt enkelt vill kunna diskutera drycken med andra likasinnade som också älskar kaffe.

Vill du läsa mer om kaffe online ur flera perspektiv, hur du gör det bästa kaffet, recept på kaffedrinkar eller hur du förvarar kaffe bäst, då ska du hitta mer information på nätet!

Köpa espressomaskin

En espressomaskin är ett måste för dig som vill ta ditt kaffe till nästa nivå och inte bara vill dricka bryggkaffe hemma – samtidigt som du kanske inte vill eller har möjlighet till att dricka bra kaffe från kaffehus och caféer lika ofta som du skulle vilja. Du kan hitta espressomaskiner på webbutiker som Elgiganten, Mediamarkt och Baristashopen.

Kaffebönor online

Att köpa hela kaffebönor online som du sedan maler själv är ett bra sätt att få bra kvalitet på kaffet. Köp allra helst bönor som rostas på beställning, eller orostade som du sedan rostar själv, då de är som bäst 2-10 dagar efter rostning. Du hittar kaffebönor bland annat på Nybryggt och Kaffecompagniet.

Kaffekvarnar

När du köper hela kaffebönor som du ska mala själv behöver du också skaffa dig en kaffekvarn. Dessa finns i flera olika modeller i både manuella och elektroniska varianter beroende på vad du är ute efter. Du kan köpa kaffekvarnar online i butiker som till exempel Bagaren och Kocken och NetOnNet.

Hållbarhet och kaffe

Något som inte alla tänker på är hållbarhet och rättvisa förhållanden inom kaffe – något som både är viktigt ur perspektiv som miljövänlighet och hur klimatpåverkan av odlingen ser ut, och från ett medmänsklighetsperspektiv, då många bönder är underbetalda och jobbar under dåliga förhållanden. Du kan läsa mer om hållbarhet inom kaffe och ekologiskt kaffe hos Naturskyddsföreningen och Beans in Cup.

Kaffeforum

Vill du diskutera kaffe online med andra likasinnade som tycker om kaffe och bryr sig om att lägga ner tid på att göra kaffet så bra som möjligt? Du hittar lätt andra på internetforum som Riktigkaffe.se, där du kan ställa frågor, diskutera, följa med i konversationer och lära dig mer om allt som har med kaffe att göra.